11 augustus. Van Blastad naar Halmstadt.
11 augustus 2024 - Halmstad, Zweden
Het heeft enorm hard gewaaid vannacht. En dat deed het nog steeds bij het opstaan. Gisterenavond en leuk gesprek gehad met Nathan, een jonge Amerikaan die al enkele maanden door Europa aan het fietsen was. Heel basic met echt de minimale baganr nee. Een flink contrast met de baal zooi die bij ons op de fietsen zit.
We zagen wel een klein beetje op tegen de tocht van vandaag, ondanks de korte afstand van 40 km. Maar eerst even de marathon van Sifan afkijken natuurlijk. Geweldig!.
Affijn, de wind was inmiddels opgelaaid tot windkracht zes(!) uit het het westen ( en een beetje noord). We zouden hem dus affen toe tegen hebben. Maar wat een geluk dat het grootste gedeelte van de route beschut was. Veel bos ( best apart zo vlak naast de zee, zonder echt strandje ertussen). Sommige stukjes was het wel even doorbikkelen. Dus af en toe pauze.
De route was weer prachtig. De zee, wanneer we die zagen, ging goed tekeer wat mooie belden opleverde in combinatie met de zon.
De camping die we al hadden uitgezocht was van dezelfde organisatie als de eerste camping. En ook weer zo groot. Mar het seizoen in Zweden zit er wel zo,n beetje op dus het animatieteam was al weg, de bar gesloten en er waren veel lege plekken. We staan dus weer lekker afgezonderd in een hoekje van de van de camping.
Even naar Halmstadt gefietst voor boodschappen en een biertje. Halmstadt is redelijk groot: ca 100.000 inwoners, maar de rest bekijken we morgen want we blijven hier een dagje.
Op dit moment zitten we in het tentje dat flink geen en weer geschud wordt. Kan ie tegen ( hopen we).
De wind gaat straks minder worden en er worden een paar mooie dagen voorspeld.
Marjolijn:19 augustus 2024Goed voor de beenspiertjes! Maar die van jullie zijn vast al van staal!!