16e fietsdag
9 augustus 2025 - Kalvø, Denemarken
Na een koude nacht werden we wakker in een stralend zonnetje. De meeste campings hebben een ruimte waar kampeerders kunnen zitten als het koud is of regent. Daar hebben we afgelopen weken vaak gebruik van gemaakt. Deze camping had een mooie glazen ruimte : Orangeriet.
Gisterenavond daar een spelletje gedaan. Ook ontbeten. Dan breken we tent al af en pakken alles en ontbijten dan in de gezamenlijke ruimte. Vaak zitten deze ruimtes vlak bij de keuken. Ook handig. Om 0900 op de fiets, wetende dat we terug naar boven moesten, naar de route. Gisteren was het een lange afdaling. Dus we begonnen de ochtend al met een wandeling op de klim. Maar het viel mee en we konden daarna ook lekker doorfietsen in het zonnetje. Gevarieerde route met klimmetjes en koffie in een mooi oud stadje. Christiansfeld.
Geluncht op een bankje bij het kerkje ,waarvan de foto in ons routeboekje staat.
We staan nu alleen op een groot veld op een camping aan het strand.
En vanmiddag dus nog gezwommen. We hoopten dat we hier ergens inkopen konden doen, maar we moesten het doen met de inkopen van het campingwinkeltje. En die had niet veel. Omdat alle campings een magnetron hebben, konden we niet anders dan een diepvries wok maaltijd te kopen ( hadden we al in veel winkels gezien )
Was best lekker, viel niet tegen.
Ik heb in ieder geval 2 woorden Deens geleerd: Til Salg,betekent te koop. Er staan ontzettend veel huizen te koop. Vooral in de kleine dorpjes. En Floh Marked. Overal is er bij elke gelegenheid een FlohMarked of LoppeMarked. Ze verkopen ook vaak spullen bij hun huis. Heel vaak aardappelen, groente en honing, maar ook weer spullen die beter bestemd zijn voor een FlohMarked. Huizen hebben ook prachtige tuinen, met veel bloemen en ook heel veel velden met wilde bloemen.
Morgen de laatste etappe.