10 augustus 2e fietsdag

10 augustus 2024 - Skummeslövsstrand, Zweden

Vandaag een route van ruim 60 kilometer, met windkracht 5 uit het westen ( en een beetje zuid). Maar eerst nog het huisje schoonmaken. We waren krenterig en bespaarden schoonmaakkosten. Om 09.15 op de fiets. We zaten al op de route en konden meteen verder. We reden pal langs de kust met een bulderende zee en een forse wind. De route is geen rechte lijn, dus zo nu en dan gingen we van de kust af ( windje mee), maar dan ook weer terug richting kust ( pal wind tegen). Dat was flink ploeteren. De route langs de kust is altijd mooi, maar de ommetjes in het binnenland zijn minder. Ook geen horeca. Dat hadden we niet verwacht en ook nergens een windvrije plek om even te rusten en dan maar de restjes uit de fietstas op te eten en te drinken. Op een bankje bij een mooie bloemen pluktuin toch gelukt. Inmiddels werd de lucht donkerder en toen we Torekov naderden, waar we wilden lunchen begin het te spetteren. Voor de zekerheid de regenkleding aan, niet voor niets. We reden na 5 minuten een haventje binnen en waren al kletsnat. Druipend kwamen we een visrestaurant binnen waar al verschillende fietsers zaten. We hadden een goed keus gedaan. Leuk en goed restaurant. Maar er is een regen gevallen, ging nog harder waaien en de temperatuur zakte onder 15 graden. Duidelijk geen fietsweer. Na bijna 2 uur werd het gelukkig lichter en konden we verder. Nog 25km te gaan, met daarin de zwaarste klim van de hele route. Het was inderdaad zwaar, maar de zon scheen weer en de omgeving was schitterend. Na de hoogste klim, was het alleen nog maar afdalen naar onze bestemming. We staan nu op een niet al te grote gemoedelijke camping. Er zit een keuken bij, met alles erbij. Borden, bestek etc. Ook een ruimte om te zitten. Morgen niet een al te lang stuk. Verwachting is wel dat het blijft waaien.

IMG_20240810_142039

IMG_20240810_091656

1. Jan:
    10 augustus 2024
    Hoop dat jullie wat beter weer krijgen.
  2. Marjolijn:
    19 augustus 2024
    Klinkt heerlijk zo door de wind en regen, brrrr!!