Vijfde fietsdag. Van Halmstad naar Varberg

14 augustus 2024 - Varberg, Zweden

Het werd gelukkig stil op de camping. Dus een goede nachtrust gehad. We waren alleen opeens van alles kwijt: een mes, onze mooie dure opvouwbare drinkbekers, de bidons en de koffie en thee. Lekker begin dus.
Blijkbaar toch te slaperig want we heb alles teruggevonden. De bekers in een van de pannetjes, het mes in zijn eigen vertrouwde doosje, de bidons onder een tas  en alleen de koffie en thee zijn nog steeds spoorloos verdwenen.

Geheel op ons gemak ingepakt want we hebben een kort ritje voor de boeg. Naar Varstad, iets meer dan 40 km. Met onze buren, die met een 1-jarig kind aan het fietsreizen was hebben we ons verbaasd dat alles wat we uitgepakt hadden ook weer ingepakt en wel mee kon op de fiets,

we hebben onszelf getrakteerd op twee dagen hotel in Varberg . Dus een luxe vooruitzicht.

De route ging vooral landinwaarts en best veel langs een grotere maar rustige weg. De wind was wat krachtiger maar we hadden hem wel mee dus het fietsen ging soepel. Onderweg gestopt bij een soort boerderij/theetuinding. Zag er te leuk uit om door te rijden. Een heerlijke wafel gegeten. En wat gekletst met een Brits stel wat zich verontschuldigde dat ze zo weinig bagage hadden. “Maar normaal hebben we ook alles hoor, maar deze vakantie was luxe dus we laten de bagage brengen van hotel naar hotel”  we vinden het prima…

20240814_124330

de route naar Varberg ging op het laatste stuk langs de kust en zowaar een echt strandleven. Zonnende mensen tussen de steenplaten. Zag  er gezellig uit.

Het hotelletje is klein maar leuk met een grappige binnenplaats.

IMG_0007IMG_0008

In het centrum  een biertje gedronken en een burger gegeten.

IMG-20240814-WA0005

Morgen lekker niets doen, behalve Varberg bekijken en een beetje plannen wat we verder doen.

1. Jan:
    14 augustus 2024
    Geniet ervan, ziet er leuk uit