15 augustus Geen fietsdag

15 augustus 2024 - Varberg, Zweden

Een comfortabele nacht. De kamer ligt aan spoorlijn en een schattige spoorwegovergang met een lief geluid. Volgens  Tom klingt het 44 keer en duurt het nog heel lang voordat de trein komt. Tom had zich voorgenomen om hard te lopen en was om 8 uur al op weg. Ontbijt hadden we pas om 09.30 uur besteld, dus voor mij nog een extra uurtje doezelen. Om 9 uur was Tom terug met 10 kilometer op de teller en een duik in zee bij het naaktstrand. Bij het mannen gedeelte uiteraard. Vervolgens In het hotel een goed en uitgebreid ontbijt. Na de koffie hebben we de highlights van de stad bekeken. Onder andere een grote burcht met mooi uitzicht.

20240815_120409

Na de lunch in onze eigen tuin

20240815_125150
wilden we eigenlijk naar het strand. Maar er kwam een soort zeemist en werd veel kouder. De middag dus door gelummeld en een planning voor de komende dagen gemaakt.

s Avonds mosselen gegeten bij een tentje in de haven. Konden wel weer buiten zitten en hadden een mooi uitzicht op het oude badhuis.

20240815_200002

Na het eten een rondje door de haven gewandeld om het zoete chocolade toetje te laten zakken. De Zweden zijn gek op zoetigheid. Supermarkten liggen er vol mee en veel snoepwinkels.

Bij de haven stond het weer vol met campers. Elke mogelijkheid wordt in Zweden beschikbaar gemaakt voor campers.

Morgen weer op de fiets voor de al een na laatste etappe.