25 juli vijfde fietsdag
25 juli 2025 - Nykøbing Falster, Denemarken
Na een redelijke nachtrust om 7 uur opgestaan. Volgens een steeds strakker schema ingepakt en ontbeten. Om 08.45 op de fiets. Het eerste stuk zou weer op de grindweg langs de zee zijn. Er liep ook een geasfalteerde weg langs en die hebben we genomen en vlogen over de weg met de wind in de rug heerlijk. Het weer is bewolkt maar een lekkere temperatuur. Heerlijk fietsweer. Het was echt een Deens landschap met graanvelden of een anders soortgelijke gewas. Varianten waren onverharde wegen door die velden, met bomen aan beide kanten. Fietste ook lekker weg.
In Maribo een koffiestop met wat lekkers. Heerlijke taartjes hier in Denemarken. Voorbij Maribo ook mooi kasteel .
De omgeving op de route veranderde niet veel. Tegen 3-en reden we via een brug Lolland af en zitten we op Falster. We staan op een recht toe recht aan camping in Nykobing. We blijven hier 2 nachten , want we zijn toe aan een wasje. En ook weer wat rust na 3 fiets dagen.
Marianne:26 juli 2025Een aanrader deze route?
Tineke en Tom:26 juli 2025Grote delen zeker!!!! Soms wat eentonig. Verwend zijn we..