Rust/wasdagje
26 juli 2025 - Nykøbing Falster, Denemarken
Vandaag ff niks. Ja, een was draaien want alles kreeg een beetje dezelfde geur...
Lekker rustig aan dus en pas in de middag naar het stadje toe. Lekkere planning wel want op zaterdagmiddag gaan alle winkels dicht. Het leek bij sommige winkels zelfs of ze alles binnenhaalde als wij er aan kwamen. Zo erg zien we er toch niet uit?
Nykobing Faster is de hoofdstad van Falster en ook een havenplaatsje.
Aan de haven kades zijn diverse plekje met een soort festivalletjes. Waterskiën, vintage kleding, ijsjes, optredens ( maar natuurlijk met ff niet als wij er zijn). Ze proberen er wel wat van te maken.
Terug op de camping heb ik de campingbaas geholpen met het maken van het dak van zijn bijgebouw. Dat was aan vervanging toe. De campingbaas is een wat oudere man met veel humor en heel veel tekst. Tijdens ons werk op 3 meter hoogte bleef hij maar tegen me aan kletsen. Hij was gelukkig wel blij met mijn hulp. Of ik iets wat langer kon blijven. Ja, voor mij is het ook gewoon vakantie he!!
Daarna ons biertje. Ja, in een Capreraglaasje.
Morgen weer verder fietsen, naar het eiland Mon. Met een streepje door de O maar die kan ik ff niet vinden op mijn telefoon.
Mon met een streepje door de O
Op mon met een streepje enz. Zijn de beroemde Mons klint. Kliffen dus en die willen we zien. Dat wordt dan overmorgen want er zit nog een camping tussen. En een veerboot. Die kliffen liggen op het allereerste punt van de route. Daarna gaan we weer westwaarts. .

Veel plezier nøg!!