8e fietsdag
29 juli 2025 - Vordingborg, Denemarken
De camping was groot en druk en mooi ( dat dan weer wel) en ee hebben , ondanks het opgepropte veldje, heerlijk geslapen.
Onze nieuwe vrienden Dennis en Miriam die ongeveer hetzelfde fietsen, blijven nog een dagje maar we komen elkaar ongetwijfeld weer tegen ergens op de route. Leuk.
Het waaide wel al flink vanmorgen en de zon scheen flink. De route was mooi maar ook wel pittig net een paar flinke klimmetjes. Moet kunnen natuurlijk, maar met windkracht 5 vol tegen wordt dat best lastig. Mast goed, we kwamen vooruit. Op Møn (:)) is 1 grotere plaats. Stege. Daar was vandaag een voort van braderie.
Zag er gezellig uit
Na Stege stond de weg vol met autos die ook maar Stege en/ of Møns Klint wilden. De file groeide wel een kilometer of vijf. Wij ploeterde de heuvel op en wind tegen aan de andere kant van de weg en we werden regelmatig toegezwaaid/vol medelijden aangekeken dan wel voor gek verklaard door de automobilisten.
Om van het eiland af te komen moesten er over de brug naar Sjællant, het eiland van Kopenhagen. Dat was best eng want de wind stond er pal op ( zie video) en de fietsstrook was smal. Toch maar lopend gedaan.
Het bleef, en blijft, maar hard waaien maar het laatste stukje naar de camping ging over een heerlijk onverhard fietspad tussen de bomen.
De camping is gelukkig klein en ligt direct aan het water. Wel een verademing na de drukte van Møn.
Morgen 50 km, met regen in het vooruitzicht harde wind, maar niet meer tegen, naar een Bnb.

Hier een berichtje van jullie nieuwe fiets vrienden😊… het was gister een pittig dagje voor jullie lees ik, we zijn benieuwd hoe het jullie vandaag is vergaan.
Wij zijn, als mijn berekening een beetje klopt jullie vandaag tot op +/- 20km genaderd. 70km ‘lekker’ tegen de wind in stampen. Gelukkig hebben we onze regenjasjes niet voor niets mee genomen.
Wij zijn neergestreken op shelterplek ‘Avnø primitiv overnatningsplads’ bij Avnø Naturcenter. Groetjes en wie weet tot snel