11e fietsdag

2 augustus 2025 - Svendborg, Denemarken

We werden wakker in een mistige wereld. Ik dacht eerst dat de mooie brug slachtoffer was geweest van een aanslag want hij was gewoon niet te zien.  Pas later waren de contouren weer wat zichtbaar. Alles was erg vochtig, de tent heel erg nat. Nat inpakken is op zich niet zo erg maar je moet hem daarna wel zo snel mogelijk weer opzetten.

Dennis en Mirjam bleven nog even hangen op de camping ( waar ze later spijt van zouden krijgen).

Het was een mooie maar wel weer pittige route. Veel felle klimmetjes, maarrrr droog! En zonnig zelfs.

1000047935

Een hele grote donkere wolk ging gezellig achter ons aan maar we bleven hem voor.

Later hoorden we dat D&M de volle laag hadden gekregen en volledig natgeregend in Lundeborg andere kleding aan hadden moeten doen.

In Lundeborg hadden wij een uurtje daarvoor even koffie gedronken in het zonnetje. Alles werd daar klaargezet voor de wereldberoemde Lundeborgdagen, met streetart en natuurlijk Loppermarkt, de rommelmarkt.  Dus die kregen ook de volle laag.

1000047939

Verder fietsen door allerlei plaatsjes zonder terassen of horeca maar wel mooie namen.

Wat dacht je van deze:

1000047936

Dit zijn ze:

1000047965

Maar nogmaals: het was zwaar. Op de kaart zagen we dat vlak voor Svendborg een hele pittige klim zou zijn als je rechtsaf de route zou volgen, maar je kon ook gewoon rechtdoor. Ik besloot wel de pittige variant te nemen, Tineke ging rechtdoor. We zouden elkaar bij de rotonde weer ontmoeten. Dat was best raar, hadden we nog nooit gedaan.

Het was ook echt een hele zware steile klim, 2 x zelfs en met brandende bovenbenen kwam ik op de top.

Naar beneden ging makkelijker uiteraard en we kwamen exact gelijk aan op de rotonde.

Svendborg is een gezellig stadje, lekker geluncht en verder naar de eerste camping van de route die we tegen zouden komen.

Toen we het terrein op fietsten kwam het bekend voor. Zie de blog van 23 juli. Op deze camping hadden we ,tien dagen terug geschuild in het kasje met stoeltjes en tafel. Het moest zo zijn.

Even gezwommen en het biertje.

1000047957

Ondanks het ontbreken van een voetbalspel en springkussen kwamen D &M ook op de camping. Gezellig.

Op dit moment dreigt het te gaan onweren en morgen lijkt een natte dag te worden. We zullen zien