10e fietsdag
31 juli 2025 - Halsskov, Denemarken
Vanmorgen in de bnb heerlijk ontbeten en daarna op pad. Het was droog en zowaar zonnig! En weinig wind. Het fietsen ging dan ook heerlijk! Wel wat heuveltjes maar die fietsten ook gemakkelijk weg. Het was weer een mooie rustige route. Wel veel tarwevelden maar ook af en toe bos. En hier en daar een dorpje met een kerkje of een ander mooi gebouw.

We hoefden niet zo ver vandaag, 50 km naar Korsor en het ging zo snel dat we al om twee uur bij de camping waren. Die ligt vlak voor de Grote Belt brug. De Storebæltbrug. Die zie je al van heel ver aankomen. De verbinding tussen Sjealland en Fyn is maar liefst 18 km lang met een enorme brug ertussen.
Die is gemaakt tussen 1991 en 1998, is 254 meter hoog met een doorvaarhoogte van 65 meter. En daar zaten wij dus vlakbij.

Om ons heen zien we heel veel wolken maar boven ons is het mooi blauw en een 🌞. Dus naar het strandje met een biertje en even zwemmen. Ik heb overwogen om even onder de brug door te zwemmen maar daar toch maar van afgezien. Het is echt een iconisch, indrukwekkend bouwwerk.
De camping, waar we van dachten dat die mega was, is niet echt groot en heel leuk en rustig. Prima plekje om te overnachten dus, morgen fietsen we naar de trein om in 12 minuten naar de overkant te komen. Fietsen is ten strengste verboden, met hele hoge boetes. Snappen we ook wel als je dat gevaarte ziet. De trein gaat eerst een tunnel in om op de helft naast de brug boven water te komen.
Mooie dag gehad dus!
Dennis & Mirjam:31 juli 2025Nou denk ik toch zomaar dat we op de zelfde camping staan… 😀