7 augustus, Tweede dag bij Helsingborg

7 augustus 2024 - Helsingborg, Zweden

Zoals we gepland hebben blijven we nog een dagje op de camping. De gigantische camping was wel om 23:00 stil en dat hebben we ook wel eens anders meegemaakt...

De rust werd om een uur of vijf wreed verstoord door een paar honderd meeuwen die ons achterna gereisd zijn uit Haarlem, denken we. Niet naar luisteren..

Na het ontbijt zijn we gaan fietsen. Niet in de richting van Göteborg, maar de andere kant op richting Malmö. De sudkustleden. Langs de kust met een uitstapje naar en wat heuvelachtig stuk. Klimmen dus, en een pittige wind tegen, maar het gaf wel mooie uitzichtjes. We kunnen zelfs Kopenhagen zien!

Tussendoor koffie bij een van de vele golfbanen. Fika! Koffie met een kaneel broodje dus.

DSCN0004_2

DSCN0003_2

Het keerpunt was de Citadel bij Landskrona.De Citadel Een verdedigingswerk uit de zestiende eeuw, gebouwd door de Denen omdat het Deens grondgebied was. Er heeft een heftige oorlog plaatsgevonden tussen de Zweden en Denen, maar later werden ze weer vriendjes.In het begin van de 20e eeuw was het een gevangenis voor vrouwen ( en hun kinderen) en in en de de tweede wereldoorlog een opvangplek voor  uitgemergelde kinderen, ook uit Nederland.

DSCN0007_3DSCN0006_3DSCN0011_1

DSCN0008_1

Terug ging drie kwartier sneller met de wind mee. Dus bij de camping even de zee in en een biertje bij het restaurant.

IMG_20240807_163316~2

Donderdag gaan we echt aan de route beginnen. 70 km ongeveer naar Angelholm

1. Marianne:
    7 augustus 2024
    Is het bier te betalen in Zweden? Of is dat idee van onbetaalbare alcohol in Scandinavie achterhaald.
  2. Tineke en Tom:
    8 augustus 2024
    In de supermarkt kun je alleen bier tot 3,5 % kopen. Dat is te doen. In de horeca betaal je ongeveer 6,50 voor een halve liter. Niet zoveel meer als op het strand of in Amsterdam dus. We zijn nog niet in een staatsdrankwinkel geweest.
  3. Marjolijn:
    19 augustus 2024
    Ja, dat is minder. Geen wijn voor Marjolijn...