19 augustus Goteborg

19 augustus 2024 - Gotenburg, Zweden

Opvallend rustig vannacht. Het hotel staat midden in het centrum en onze kamer is aan de voorkant. Helemaal geen geluid gehoord. Ontbijt was heel erg uitgebreid. Daarna eerst naar ons inmiddels favoriete koffie keten : EspressoHouse. Na de koffie , op advies van Jochem naar Haga. Een hoofdstraat met mooie huizen en daarin eindelijk de souvenierswinkels, die we nog nergens gezien hebben. Leuke straat, waar we op een heuvel de Skansen Kronan zagen . Ook dan maar de heuvel beklommen, waar we een prachtig uitzicht hadden. De lunch gekocht bij een food truck, die op het pleintje stond voor ons hotel. We hadden wel weer genoeg gelopen en hebben onze fietsen gepakt. Een beetje kris kras door het centrum gefietst. Op zoek naar het CrownHouse en groot stuk langs de kade gefietst. In Gothenburg wordt ook veel door de bewoners zelf gefietst. Allemaal met helm en geen ebikes. Die hebben we ook bijna niet gezien in Zweden. Jong en oud fietst zonder ondersteuning. Wel veel stepjes in de steden. Weer lekker gegeten buiten op een terras en een rondje gewandeld. We eindigden met te proberen om in ieder geval 10x heen en weer te slaan bij de tafeltennis tafel, die ook ook op het plein voor ons hotel staat.

20240819_205129

Foto’s volgen

1. Jan:
    20 augustus 2024
    Goede reis naar huis!!! En tot snel