16 augustus zesde fietsdag

16 augustus 2024 - Åsa, Zweden

Dat was wel weer ff lekker, zo’n hotel. Maar we willen ook weer verder. Een kleine etappe van ca 50 km. Maar…. Er was regen op komst. De weer-app liet een lange, smalle strook met rode punten zien die  ons zou kruisen. Wij gingen naar het noorden, die buienzooi naar het oosten.  We begonnen, na het ontbijt en een lekkere koffie, gewoon droog. En het bleef droog. Op het moment dat we dachten de dans te ontspringen ging het regenen. We hadden uitgerekend dat de strook regen ongeveer vijf kilometer breed was, dus een minuut of 20 doorfietsen en dan zouden we er van af zijn. Niet dus. Het begon zachtjes te regen maar het ging eigenlijk steeds harder regenen. Schuilen had niet zoveel zin want het was  een smalle strook maar wel heel lang.

in het vissersplaatsje Bua zou het droog zijn en we hadden ons zelf dan ook een fika beloofd.

DSCN0004_2 Zo een dus…

in Bua regende het inmiddels zo hard dat we toch maar zijn gaan schuilen bij de supermarkt. Het beloofde Fikatentje bleek bovendien gesloten.
Ach, het hoort ook wel een beetje bij een fietsvakantie, en …in de verte was inmiddels een blauwe lucht te zien!

20240816_124307

Nog even doorfietsen en dan zijn we bij de camping. En daar werd het echt mooi weer. We hebben een prachtig plekje tussen wat rotsen. Ik (Tom) ben even de zee  ingeweest en daarna ons superverdiende biertje gedronken.

20240816_16500820240816_170503

20240816_152640
het is hier echt prachtig! Een klein avondwandelingetje langs de kust gaf een echt Zweeds gevoel.

20240816_20481020240816_205711
en nu ben ik in de tent dit aan het schrijven. Morgen fietsen we naar Goteburg! Althans de camping 12 km voor Goteburg. Waarschijnlijk gaan we dan zondag en maandag echt Goteburg in. 20240816_212220

1. Jan:
    17 augustus 2024
    👍👍
  2. Marianne:
    18 augustus 2024
    Werkt de telefoon van Tom (met de route) weer?
  3. Tineke en Tom:
    18 augustus 2024
    Nee die geeft geen sjoege meer..maar de route staat goed aangegeven. Thuis ligt er al een nieuwe telefoon klaar.
  4. Marijke:
    Ziet er prachtig uit!!